Strojarskoj i prometnoj školi odobren je novi Erasmus + projekt mobilnosti za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pod nazivom SIPS mobility 7 (2023-1-HR01-KA121-VET-000125970). Kao što sam naziv projekta govori, radi se o sedmom samostalnom projektu škole. Projekt će trajati od 1. lipnja 2023. do 31. kolovoza 2024. godine, a sredstva dobivena projektom, 72.943,00 eura, koristit će se za troškove putovanja, organizacije te smještaja učenika, nastavnika i pratitelja.

U projekt je uključena mobilnost učenika s ciljem obavljanja praktične nastave u poduzećima ili školama. Tako će 32 učenika zanimanja vozač motornog vozila, tehničar za logistiku i špediciju, tehničar cestovnog prometa, automehatroničar, CNC operater, instalater kućnih instalacija, strojarski računalni tehničar, autolimar, tehničar za vozila i vozna sredstva obavljati dvotjednu praktičnu nastavu, te će 4 nastavnika struke ( 2 iz sektora strojarstva i 2 iz sektora prometa i logistike) sudjelovati na aktivnostima tečajeva i osposobljavanja.

Projektni tim poziva sve učenike 3.E, 3.F, 3.H, 3.L, 3.J,  4.A, 4.B, 4.C i 4.D razreda da se prijave za sudjelovanje u projektu do 18. rujna 2023. godine. Učenici mogu predati Prijavu za sudjelovanje putem online obrasca koji je objavljen u svakom virtualnom timu (razredu) u Teams-u. Natječaj za prijavu učenika s navedenim kriterijima objavljen je u virtualnoj zbornici u Teams-u. Za sva dodatna pitanja učenici se mogu obratiti koordinatorici projekta, Mireli Pocrnić, dipl.inf., voditeljici područja prometa i logistike, Darinki Lončar Kočić, mag. ing. traff., Moniki Žganec, mag. ing. traff., voditeljici područja strojarstva, Ani Marketin-Sedlar, dipl. ing. stroj. i Darku Bobeku, dipl. ing. stroj.

Pozivaju se nastavnici i stručni suradnici da se prijave na natječaj za osobe u pratnji i/ili natječaj za voditelje pripremnih radionica pisanim putem u razdoblju od 11. do 28. rujna 2023. Natječaj s kriterijima odabira objavljen je u virtualnoj zbornici u Teams-u.

 

Pozivaju se nastavnici iz sektora strojarstva i sektora prometa i logistike da se prijave na natječaj za aktivnosti tečajeva i osposobljavanja nastavnika struke pisanim putem u razdoblju od 11. do 18. rujna 2023. Natječaj s kriterijima odabira objavljen je u virtualnoj zbornici u Teams-u.

 

 

Koordinator projekta:

Mirela Pocrnić

Comments are disabled.