Kao što i sama brojka u nazivu projekta govori, učenici Strojarske i prometne škole već treću godinu sudjeluju u Erasmus + projektu Perpetuum mobile i, eto, tri grupe učenika vratile su se s mobilnosti u Italiji, Portugalu i Finskoj, a ...

PERPETUUM MOBILE 3

Kao što i sama brojka u nazivu projekta govori, učenici Strojarske i prometne škole već treću godinu sudjeluju u Erasmus + projektu Perpetuum mobile i, eto, tri grupe učenika vratile su se s mobilnosti u Italiji, Portugalu i Finskoj, a nastavnik Siniša Horvat sa stručnog usavršavanja u Danskoj.

ITALIJA

Učenici Dino Hudika, Karlo Sakač i Danijel Sokol iz 4.b, Tino Balent i Petra Kolarek iz 4.d, Karlo Margetić iz 3.h te njihova pratiteljica prof. Snježana Klarić boravili su od 16. do 29. listopada 2016. u Bologni u Italiji. Četiri talijanska poduzeća Ford Stracciari, AutoVanti Casalecchio, SACA i Climarai bila su tijekom dva tjedna radno mjesto naših učenika. U slobodno vrijeme nakon posla te vikendom učenici su u organizaciji prof. Snježane Klarić obišli mnoge znamenitosti Bologne, a posjetili su i Firenzu i Modenu.

{gallery}k2_galerije/ERASMUS/PM3-1{/gallery}


PORTUGAL

Pretopao Portugal za studeni bio je domaćin Nikoli Conaru i Tomislavu Rogaru iz 4.b, Dajani Modrić i Luciji Pozder iz 4.d, Filipu Štefulju iz 3.h te pratiteljici prof. Vlasti Juričinec. Oni su od 29. listopada do 12. studenoga 2016. uživali u sunčanoj Bragi. Svih petero učenika je obavljalo praktičnu nastavu u poduzeću TUB (Transportes Urbanos de Braga) koje organizira javni gradski prijevoz te pokazalo koliko su dobri u organizaciji prijevoza putnika. Ujedno su i svi bili jako dobri u organizaciji slobodnog vremena pa su tako s prof. Vlastom Juričinec posjetili Porto, Lisabon i Viana do Castelo.

{gallery}k2_galerije/ERASMUS/PM3-2{/gallery}


FINSKA

Na sjeveru Europe, u prilično hladnoj Finskoj, od 5. do 19. studenoga 2016. boravili su Marijo Bevetek i Marko Martinčević iz 3.h, Bruno Dozet iz 4.d, Valentino Mikac iz 4.b i pratiteljica prof. Ksenija Perhaj. Učenici su u gradu Tampereu pohađali dvotjednu praktičnu nastavu u školi Tampere Vocational College TREDU. U odlično opremljenim školskim praktikumima učenici su obavljali logističke poslove, isprobali razna vozila poput viličara, traktora viličara, ručnoga viličara, kamiona, čistača itd. Uživali su i u vožnji raznih simulatora za teretna vozila. U svemu tome pomagali su im njihovi vršnjaci „tutori“ Marjukka, Vilma, Jesse, Jere i Harri. U slobodno vrijeme učenici su s prof. Ksenijom Perhaj obišli znamenitosti Tamperea, navijali na hokejaškoj utakmici te posjetili i razgledali Helsinki, glavni grad Finske. A sve spomenuto možete pogledati u priloženoj galeriji:

{gallery}k2_galerije/ERASMUS/PM3-3{/gallery}


DANSKA

Naš nastavnik prometne grupe predmeta Siniša Horvat, mag. ing. traff., u sklopu projekta Perpetuum mobile 3 bio je na stručnom usavršavanju u Danskoj od 20. do 26. studenog 2016. Cilj usavršavanja bio je upoznati elemente treninga i osposobljavanje za samostalno upravljanje viličarem.

{gallery}k2_galerije/ERASMUS/PM3-4{/gallery}

Comments are disabled.