Nastavnici strojarske skupine predmeta Ingvar Birnir Grétarsson i Haraldur Harðarson islandske škole Borgarholtsskóli nakon pet godina odlučili su ponovno doći na job shadowing u Strojarsku i prometnu školu u Varaždin. U Varaždinu su boravili od 21. do 23. svibnja 2024. godine.

Za vrijeme trodnevnoga job shadowinga nastavnici su sudjelovali na teorijskoj i praktičnoj nastavi strukovnih predmeta. Tako su sudjelovali na praktičnoj nastavi u školskim praktikumima za zavarivanje pod vodstvom nastavnice Tamare Mikulić, za lijevanje kod nastvanika Marijana Hrmana i Vladimira Ceasara, za instalatere kućnih instalacija kod nastavnika Krunoslava Pučeka, za ručnu obradu kod nastavnika Dreažena Mike, za automehatroniku kod nastavnika Branka Lisjaka te za vozače motornoga vozila pod vodstvom nastavnika Siniše Horvata.

Tijekom teorijske nastave kod nastavnika Darka Bobeka i Ane Marketin-Sedlar pratili su teorijsku nastavu predmeta industrijska automatizacija i strojarske konstrukcije. Osim praćenja praktične i teorijske nastave, nastavnici su u pratnji nastavnice Ane Marketin-Sedlar posjetili poduzeće Eonex d.o.o. u kojem je gospodin Valentino Jovan pokazao proizvodne pogone poduzeća za industriju i medicinu. U pratnji nastavnika Darka Bobeka nastavnici škole Borgarholtsskóli posjetili su poduzeće NABA Technology d.o.o. u kojem je gospodin Marijan Filipović pokazao proizvodnju i preradu metala suvremenim CNC tehnologijama.

Osim vrijemena provedenoga u školi i poduzećima, tijekom trodnevnoga job shadowinga nastavnici su imali vremena i za posjet centru Varaždina, arheološkom parku Aquae Iasae u Varaždinskim Toplicama te Zagrebu.

Ana Marketin-Sedlar, nastavnica savjetnica strojarske skupine predmeta

Comments are disabled.