Prijevoznik Autobusni prijevoz d.o.o. će od 04.09.2023. do 12.09.2023. obavljati prijevoz za učenike bez kupljenih karata za rujan uz napomenu da svi učenici 13.09.2023. godine trebaju imati kupljenje mjesečne karte. U suprotnom vozači autobusa naplaćivati će vozne karte.

Nadalje, učenici mjesečne karte za sljedeći mjesec mogu kupovati od 24. do 08. u sljedećem mjesecu. Isto se odnosi na punjenje kartica za odlazak na stručnu praksu.

Prijevoznici Transporti Duktaj d.o.o. i Rudi-express d.o.o. također će u prvom tjednu nastave omogućiti prijevoz učenicima bez kupljenih karata za rujan.

Učenici koji koriste željeznički prijevoz isti ostvaruju besplatno sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske – pilot projekt besplatnoga željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH. Detaljnije informacije o samom projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete naći na mrežnim stranicama HŽ putničkog prijevoza d.o.o. https://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike.

Sukladno Odluci Vlade RH i Uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja učenici koji ostvaruju navedeno pravo ne mogu koristiti i prijevoz autobusom i obrnuto osim ako nemaju kombinirani prijevoz.

Dopis AP

Comments are disabled.