U Strojarskoj i prometnoj školi projekti eTwinninga postali su dio kurikuluma pojedinih općeobrazovnih i strukovnih predmeta. Kako je riječ o projektima koji se provode u mrežnom okruženju, važno je provoditi ih na što sigurniji način. Zbog toga se u školi svaku godinu obilježava Dan sigurnijeg interneta upravo kroz eTwinningove projekte.

Profesorica Aleksandra Schill Dan sigurnijeg interneta provela je s učenicima kroz dva eTwinningova projekta. U sklopu eTwinningova projekta Photo mARTh učenici su izradili plakat u Canvi surađujući s učenicima iz škola partnera uključenih u projekt. Photo mARTh je međunarodni projekt koji povezuje fotografiju, arhitekturu i matematiku. Jedna od najzanimljivijih aktivnosti projekta je fotografiranje dijela grada iz kojega učenici stvaraju modele za pozadinu vlastite video igre.

U sklopu eTwinningova projekta Intreaktivne funkcije u STEM-u, u kojem osim profesorice Aleksandra Schill iz Strojarske i prometne škole sudjeluje i profesorica Vlatka Čus, učenici su obilježili Dan sigurnijeg Interneta izradivši plakat u Canvi u suradnji s ostalim učenicima uključenim u projekt. Interaktivne funkcije u STEM-u osmišljen je kao eTwinningov projekt u kojem učenici proučavaju i primjenjuju znanja o funkcijama u nastavi matematike. Na taj način učenici razvijaju STEM kompetencije u različitim matematičkim digitalnim programima kao što su GeoGebra, Desmos i Arduino.

Profesorica Ana Marketin-Sedlar Dan sigurnijeg interneta obilježila je s učenicima kroz međunarodne eTwinningove projekte Pink Shirt Day 2024! i LET'S LOVE THE MEDITERRANEAN SEA. Kako se projekt Pink Shirt Day 2024! bavi temom međuvršnjačkog nasilja, učenici su Dan sigurnijeg interneta posvetili temi cyberbullyinga. Učenici su analizirali istinite događaje njihovih vršnjaka te su kao završnu aktivnost kreirali razredni plakat. U sklopu eTwinningovog projekta LET'S LOVE THE MEDITERRANEAN SEA učenici su sudjelovali u radionici, kvizu (https://www.dansigurnijeginterneta.org/kvizHR/index) te su kreirali Twinboard plakat u suradnji s učenicima uključenim u projekt.

Autori: Aleksandra Schill, prof. i Ana Marketin-Sedlar, prof.

Comments are disabled.