Nastavnici i učenici Strojarske i prometne škole organizirali su 13. lipnja 2023. godine Dan otvorenih vrata za učenike osmih razreda i njihove roditelje.
Nakon pozdravnog govora ravnateljice škole Snježane Klarić, učenici i roditelji, ovisno o njihovim interesima, podijelili su se u grupe strojarstvo i grupe promet i logistika te obišli školu, školske praktikume i školske radionice.
U praktikumu za promet i logistiku nastavnici prometne grupe predmeta upoznali su učenike i njihove roditelje s praktičnom nastavnom u Vježbeničkoj tvrtki kao i sa svim aspektima zanimanja vozača motornog vozila, tehničara cestovnog prometa i tehničara za logistiku i špediciju. Učenici su također imali priliku sjesti u kamion i od instruktora vožnje saznati sve o izazovima vožnje kamiona i predmetu Upravljanje motornim vozilom.
Učenici skloniji strojarstvu obišli su školsku radionicu za motore i motorna vozila, školsku radionicu za bravarske, strojobravarske i instalaterske radove, praktikum za automehatroniku, CAD-CAM praktikum, praktikum za mjerenje, praktikum za zavarivanje, praktikum za automatizaciju i CNC praktikum. Nastavnici strojarske grupe predmeta, nastavnici praktične nastave i učenici 3.a razreda pokazali su „osmašima“ nekoliko vježbi i približili im izazovno i raznoliko područje strojarstva.

Comments are disabled.