U sklopu projekta STEM power, kojega su glavni ciljevi povećanje uključenosti učenika u STEM aktivnosti te razvoj i implementacija inovativnih STEM programa kroz suradnju udruge Makerspace, Tehnološkoga parka i Strojarske i prometne škole, 15. travnja 2024. godine održana je zanimljiva aktivnost pilotiranja vozila robota.
U Strukovnom centru izvrsnosti iz strojarstva Strojarske i prometne škole u Varaždinu učenici trećega razreda zanimanja strojarski računalni tehničar, pod mentorstvom profesora strojarske skupine predmeta Ane Marketin-Sedlar i Slave Marketina te u suradnji s predstavnikom udruge Makerspace Ivanom Todorovićem, pokazali su koliko su uspješno teorijska znanja iz STEM područja objedinili u dizajniranje, sastavljanje i programiranje vozila robota.
Provedenom aktivnošću ujedno se obilježio i Europski tjedan mladih kojim se naglašava promidžba kvalitetnoga učenja te kvalitetnoga zapošljavanja za sve.
Ravnateljica Strojarske i prometne škole, Snježana Klarić, pozdravila je inicijativu te je naglasila kako provedba ovakvih projekata učenicima omogućuje konkretniju pripremu za tržište rada, ali i daljnje školovanje.
 
Autor: Ana Marketin-Sedlar, prof. savjetnik strojarske skupine predmeta

Comments are disabled.