Učenici hrvatskih gimnazija osvojili su četiri brončane medalje na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO) održanoj u Chibi u Japanu, a prema broju bodova Hrvatska je zauzela 52. mjesto u konkurenciji od 112 država.

Polaznik našeg Centra izvrsnosti za matematiku Emanuel Tukač, učenik Prve gimnazije Varaždin, osvojio je brončanu medalju, a polaznica Centra Stella Čolo iz Gimnazije Franje Petrića (Zadar) dobila je pohvalu.
Velika čestitka Emanuelu i Stelli, njihovim obiteljima i mentorima koji su s njima radili tijekom svih godina natjecanja.
Posebno ističemo mentora Ratka Višaka pod čijim su se vodstvom posljednje dvije godine pripremali u našoj ''olimpijskoj grupi''.
Osim Emanuela brončane medalje osvojili su Namik Agić, Lara Semeš i Janko Bušelić (XV. gimnazija Zagreb), a Lovro Pazinović (III. gimnazija Split) dobio je pohvalu.
Svima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju na fakultetima, a Lari još medalja jer je tek završila 3. razred.
Posebnu zahvalu kao i uvijek upućujemo našoj Županiji koja svesrdno potpomaže rad Centra izvrsnosti za matematiku te najzaslužnijim za osnivanje Centara izvrsnosti: dr. sc. Miroslavu Huđeku, pročelniku Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, i gđi Sanji Herceg, zamjenici pročelnika.
Ovime završava međunarodno najuspješnija godina našeg Centra u kojoj su polaznici na natjecanjima osvojili jednu zlatnu i tri brončane medalje te jednu pohvalu.


Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti za matematiku

Comments are disabled.