Dana 18. svibnja 2023. godine završena je Hrvatska juniorska matematička olimpijada.
Polaznica našeg Centra izvrsnosti iz matematike Ena Novak iz Velike Gorice, učenica 7. razreda, nakon dva zahtjevna testa postala je članica ekipe za Balkansku juniorsku olimpijadu koja će se održati u Tirani od 23. do 28. lipnja 2023. godine. Osim nje, iz Centra su sudjelovali Ivan Katalenić i Matej Križanić te stekli vrijedno iskustvo za sljedeću godinu.
Na kvalifikacijama za Međunarodnu matematičku olimpijadu (IMO), dvoje polaznika Centra iz ''olimpijske grupe'' izborilo je plasman u ekipu Hrvatske i sudjelovat će na IMO 2023. od 2. do 13. srpnja 2023. u gradu Chiba u  Japanu.
Velika čestitka Emanuelu Tukaču iz Prve gimnazije Varaždin i Stelli Čolo iz Gimnazije Franje Petrića iz Zadra. Naravno i njihovim obiteljima te svim mentorima koji su s njima radili tijekom godina. Posebno prof. Ratku Višaku koji je zadnje dvije godine vodio našu olimpijsku grupu.
Ostali članovi ekipe Republike Hrvatske su Namik Agić, Janko Bušelić i Lara Semeš iz XV. Gimnazije Zagreb te Lovre Pazinović iz III. gimnazije iz Splita.

Svima uz čestitku želimo puno uspjeha u Japanu!
Usporedno s izborom ekipe za IMO učenici su pisali i kvalifikacije za MEMO (Srednjeeuropsku matematičku olimpijadu) na kojoj su sudjelovale Mila Maretić iz Prve gimnazije Varaždin i Petra Grubišić iz Gimnazije Šibenik. Malo im je nedostajalo za plasman, ali pred njima su još mnoga natjecanja sljedećih godina.
Kao i uvijek, na smijem i ne mogu ne pohvaliti našu Varaždinsku županiju koja već 16 godina daje maksimalnu podršku radu Centra izvrsnosti iz matematike kao i svim ostalim Centrima izvrsnosti.

prof. Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike

Comments are disabled.