U Županijskoj palači u Varaždinu, a u nazočnosti župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslava Huđeka potpisani je  Sporazum o otkupu zemljišta za izgradnju Poligona za praktičnu vježbu i edukaciju namijenjen učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin za praktičnu vježbu upravljanja motornim vozilom prije uključivanja u promet. Otkup zemljišta financirala je Varaždinska županija u iznosu od 62.479,00 eura, a Sporazum su potpisali ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin Snježana Klarić i direktor Varkoma Bruno Ister.

Ravnateljica škole Snježana Klarić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ovog ugovora.

-Ovo je važan trenutak za našu školu, zbog toga što se u okviru Centra izvrsnosti iz prometa uređuje praktikum za vozače motornih vozila, a mi zapravo dobivamo mjesto gdje će se odvijati vježbe i edukacije naših učenika, odnosno jedan odličan poligon za takvu vježbu i samim time i profesori i učenici dobivaju na kvaliteti - rekla je ravnateljica Klarić.

Direktor Varkoma Bruno Ister je naznačio kako mu je drago da Varkom sudjeluje u ovakvom projektu.

-Drago nam je da sudjelujemo u jednom ovakvom kvalitetnom projektu,  jednom od mnogobrojnih projekata koje Varaždinska županija priprema na području obrazovanja. Varkom je to prepoznao i dao punu podršku Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin koja je  nositelj samog projekta -rekao je direktor Varkoma.

U ime Varaždinske županije resorni je pročelnik Huđek istaknuo kako je ovaj projekt na tragu izvrsnosti u obrazovanju kojeg provodi Varaždinska županija.

-Realizacija projekta će svakako dati dodatnu vrijednost u sektoru prometa, te se nadamo poboljšanju pedagoškog standarda kojeg ima naša Strojarska i prometna škola- zaključio je Huđek.

Comments are disabled.