Strukovni centar izvrsnosti iz prometa i logistike

Strukovni centar izvrsnosti iz prometa i logistike Strojarske i prometne škole u svojemu radu primjenjuje najnovije tehnologije, znanstvena dostignuća i inovativna rješenja, a sastoji se od dva praktikuma: Praktikuma za promet i logistiku i Praktikuma za vozača motornog vozila.

 

Praktikum za promet i logistiku

U Praktikumu se provodi praktična nastava učenika zanimanja tehničar cestovnog prometa te tehničar za logistiku i špediciju putem virtualnih vježbeničkih tvrtki za prijevoz putnika i tereta te za logistiku i špediciju.

Praktikum je opremljen prijenosnim računalima, digitalnim tahografom s pripadajućim softverom, računalnim aplikacijama iz područja grafičkih komunikacija, prometa i logistike, serverom, pisačima, kopirkama, skenerima te ostalim didaktičkim sredstvima.

Ovdje možete pogledati Školski list Vježbeničke tvrtke i video Vježbeničke tvrtke.

 

Praktikum za vozača motornog vozila

Praktikum je opremljen najnovijom informatičkom opremom i sofisticiranim simulatorom vožnje teretnog vozila te učenicima pruža jedinstvenu priliku za cjelovit trening prije samog izlaska na cestu.

Jedna od najvažnijih prednosti simulatora je mogućnost prikazivanja raznih scenarija vožnje. Nastavnici i instruktori mogu simulirati vožnju po različitim vremenskim uvjetima kao što su kiša, snijeg i magla, te vožnju po specifičnim dionicama cesta diljem Hrvatske koje su odabrane zbog svoje relevantnosti i izazovnosti. Ove simulacije omogućuju učenicima da se  pripreme za stvarne uvjete na cesti i nauče pravilno reagirati u različitim situacijama.

Više o Strukovnom centru izvrsnosti iz prometa i logistike možete pročitati ovdje.