U srijedu 9. studenoga 2022. godine učenici i nastavnici Strojarske i prometne škole posjetili su 44. međunarodni sajam knjiga Interliber na Zagrebačkom velesajmu i izložbu World of Robots u galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu

Izložba World of robots prva je izložba takve vrste u našoj regiji, a svi znamo da je robotika postala neodvojivi dio našeg života, naročito svakodnevice mladih. Tako su se učenici i nastavnici na izložbi upoznali s povijesnim razvojem humanoidinih robota te vidjeli razne skupocjene robotske igračke, transformatore, robotsku ruku s glavom 3D pisača, FANUC-ovu robotsku ruku, maketu NASA-inog Mars rovera PERSEVERANCE u originalnoj veličini, originalne robote R2D2 i C3PO iz filma Ratovi zvijezda, originalnu maketu lubanje i ruke po kojoj je rađen lik Terminatora kao i Terminatora u prirodnoj veličini, majušnog robota skrivenog u ljudskoj glavi iz filma Ljudi u crnom, robote konobare, bolničke robote i mnoge druge zanimljivosti iz svijeta robotike.

Nakon izložbe robota učenici i nastavnici posjetili su omiljeni sajam svih ljubitelja knjiga – Interliber. Kao i uvijek, na Interliberu je svatko mogao pronaći ono što ga zanima, od starih knjiga do noviteta, od lektire i književnosti, preko rječnika, stručnih knjiga i publicistike do stripova i glazbenih knjiga.

I učenici i nastavnici izuzetno su zadovoljni onime što su vidjeli, saznali, ponovili i naučili na ova dva važna i zanimljiva događanja.

Galerija slika

Comments are disabled.