Naša škola provodi niz različitih projekata na kojima su u određenoj mjeri angažirani gotovi svi naši nastavnici, a i učenici. Jedan od recentno provedenih projekata bio je Dan škole koji je organiziran na način da svi razredi posjete neku od tvrtki usko vezanih uz njihovo područje školovanja.

Uz tradicionalno obilježavanje Dana škole tu su i drugi  naši projekti koji se tiču mobilnosti izvan granica Hrvatske. Naime, projekt Erasmus+ omogućuje našim učenicima da praktičnu nastavu odrade u zemljama diljem Europe, a pritom stječu različita kulturološka i sociološka iskustva te razvijaju samostalnost i odgovornost. U Strojarskoj i prometnoj školi se provodi i Erasmus+ KA2 projekt suradničkih partnerstava Digital Learning Paths.  U ovaj projekt uključeni su učenici i nastavnici u području strojarstva.

Strojarska i prometna škola Varaždin nositeljica je i oznake e-Twinning škole, a stekli smo i  Erasmus akreditaciju u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju za razdoblje od 2021. do 2027. godine, što je potvrda kvalitete provođenja tih projekata te priznanje našim nastavnicima za zalaganje i angažman.

Uz sve ove projekte, Strojarska i prometna škola s Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom u sklopu projekta Građanskog odgoja i obrazovanja provodi projekt “Naša oaza odmora i znanja” u sklopu čega se uređuje zajednički vanjski prostor između škola.

Naravno, uz sve to učenici se u sklopu svojih obaveza pripremaju i za natjecanja, najvažnije od čega je Worldskills natjecanje učenika strukovnih zanimanja u kojem svake godine ostvarujemo izvrsne rezultate.

Više o našim aktivnostima  te cijeli intervju s ravnateljicom Snježanom Klarić možete pročitati na poveznici https://www.varazdinske-vijesti.hr/promo/strojarska-i-prometna-skola-projektna-nastava-buducnost-69282?fbclid=IwAR2QaGG5j4z0zJ-LM_PPNa_fsaSA7KYwr1osApZbBPg9huNcbduGllwYTNM

Comments are disabled.