U multimedijskoj dvorani Tehnološkog parka Varaždin 22.12.2022. održano je svečano zatvaranje Makerthon-a 2022. Makerthon je natjecanje u izradi inovativnog rješenja kojem je cilj oblikovanje fizičkog proizvoda. Sudionici su imali prilike protekla tri tjedna razvijati rješenje ili proizvod u prostoru Makerspace-a te su na raspolaganju imali svu opremu i alate (elektroniku, 3D printer, 3D skener, laser, CNC i ručne alate) kao i potporu stručnih mentora.

Makerthon organizira udruga Makerspace Varaždin u suradnji s Urban mobility RIS HUB Croatia i Invento capital partners te Tehnološkim parkom Varaždin. Cijela ova priča ne bi bila moguća bez partnera, a to su Mobilisis d.o.o., Northwest agency, Angela d.o.o., Influendo, Adssential, FLAVO, Point Visible, Ilanga Eyewear d.o.o., Occam d.o.o., DiV plastic d.o.o., Strojarska i prometna škola Varaždin te Grad Varaždin koji je prepoznao Makerthon kao javnu potrebu u našem gradu te podržao cijeli ovaj projekt.

Zadatak na Makerthon-u 2022. je bio osmisliti način osiguravanja romobila, bilo to samostalno ili koristeći postojeću biciklističku infrastrukturu te time riješiti problem osiguravanja privatnih električnih romobila.

Cijeli tekst PDF

Comments are disabled.