Svečano otvorenje Praktikuma za vozača motornog vozila u sklopu Strukovnog centra izvrsnosti iz prometa i logistike, održano je u četvrtak 21. ožujka 2024. godine u Strojarskoj i prometnoj školi.
Strojarska i prometna škola u Varaždinu je prva škola u Hrvatskoj koja je dobila simulator vožnje namijenjen za vozače motornih vozila i to prvenstveno za kamione i kamione s prikolicom.
Praktikum za vozače motornog vozila osim informatičke opreme uključuje simulator vožnje pomoću kojeg učenik ima mogućnost potpunog treninga prije samog izlaska na cestu kao i mogućnost edukacije kako pravilno reagirati u različitim situacijama u prometu. Simulatori se sve više koriste za trening vozača diljem svijeta jer su vrlo učinkovit obrazovni alat namijenjen svim razinama vozača. Oni pružaju siguran i točan način testiranja interakcija vozača s novim sustavima bez ugrožavanja života ili oštećenja opreme.
Praktikum je svečano otvorio župan Anđelko Stričak koji je ustvrdio kako se rad sa strukovnim centrima pokazao jako dobar,  a uz župana na svečanom otvorenju prigodnim govorima uzvanicima su se obratili ravnateljica Škole Snježana Klarić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, voditeljica Službe za strukovno obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Hrvoj-Šic i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić.
U prigodnom programu na otvorenju Praktikuma za vozača motornog vozila u sklopu Strukovnog centra izvrsnosti iz prometa i logistike  sudjelovali su učenici: Vinko Španić iz 1. d, Matija Španić iz 2. c, Ivan Havaić iz 3. a, Melani Brckan i Ana Marija Valentin iz 4. b te Petar Burek iz 4. c razreda, a prigodni program osmislila je nastavnica hrvatskoga jezika Natalija Vidaček Štiber.

Comments are disabled.