Nastavnici strojarske i prometne skupine predmeta te koordinatorica projekta SIPS mobility 6 trenutno borave na job shadowingu u Istanbulu u Turskoj. Petodnevni job shadowing održava se u školama Gürpınar Borsa Istanbul MTAL, Aydoğan Öztiryaki TİM SANDER Dış Ticaret MTAL, TO Beylikdüzü OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi te u poduzeću Akcansa port. 
U istanbulskoj luci u poduzeću Akcansa port nastavnice prometne skupine predmeta Darinka Lončar Kočić i Monika Žganec usavršavaju svoja znanja u području skladišnog poslovanja. Rukuju viličarem, koriste bar kod čitač i analiziraju skladišno poslovanje u luci.
Nastavnici strojarske skupine predmeta Ana Marketin-Sedlar i Darko Bobek tijekom job shadowinga obuhvatili su područja struke vezana za 3D dizajniranje i tehnologiju obrade te za automatizaciju i robotiku. Kroz job shadowing u području 3D dizajniranja i tehnologije obrade naglasak je stavljen na korištenje SolidWorks-a te nekonvencionalne postupke obrade, dok je u području automatizacije i robotike naglasak stavljen na programiranju robota i PLC-ova koristeći STEP7 MicroWin i TIA Portal.
Tijekom job shadowinga projektna koordinatorica Mirela Kuščer proširuje znanja o načinima povećanja kvalitete pripreme i provedbe projekta te proširuje mrežu partnerskih škola za nove mobilnosti.

Comments are disabled.