U srijedu 3.srpnja 2024.održana je prigodna svečanost povodom ispraćaja generacije maturanata 2023./24. koji su uspješno završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Bila je to svečanost koja je okupila, ne samo maturantice i maturante, nego i njihove razrednice i razrednike, mentorice i mentore, profesorice i profesore kao i ostale djelatnike Strojarske i prometne škole koji su nazočili i posljednji put se družili i oprostili od učenika četverogodišnjih i trogodišnjih razreda.

Svečani program pripremila je profesorica Nevenka Mitrović.

Voditeljice su bile Paula Mašić i Nina Zbodulja, učenice 2.b razreda.

Na ovu svečanost došao je i gospodin Igor Šoković, predsjednik Obrtničke  komore Varaždinske županije

Na samom početku priredbe, prigodnim se govorom obratila ravnateljica škole, profesorica Snježana Klarić te svima nazočnima poželjela toplu dobrodošlicu. S ponosom je istaknula značajne uspjehe koje su naši maturanti ostvarili ove školske godine, ali je u svom govoru spomenula  važnost i doprinos svih ostalih učenika, nastavnika i svih djelatnika  naše škole koji danas u programu neće biti poimenično istaknuti, ali svojim profesionalnim radom svakodnevno doprinose visokom ugledu  Strojarske i prometne škole, ne samo u Županiji, nego i šire.

Zaista lijepim i emotivnim riječima u svom pozdravnom govoru, u ime cijele generacije maturanata 2023./24., oprostio se maturant Mateo Zrinski, učenik 4.a razreda – istaknuvši posebnu zahvalnost i poštovanje razrednicama i razrednicima – na njihovoj brizi, dobroti, podršci, razumijevanju i strpljenju. Svojim primjerom ulijevali su povjerenje, a svojim riječima usmjeravali i poticali  na uspješan završetak svake, pa tako i ove završne godine.

U najsvečanijem dijelu programa istaknuti su i nagrađeni  učenice i učenici koji su svojim znanjem, trudom i zalaganjem ostvarili značajne uspjehe na različitim prestižnim natjecanjima tijekom školske godine.

Raduje nas i jako smo ponosni na svaki ostvareni rezultat. Uspjesi  i osvojene zlatne medalje samo su kruna za uloženi trud i stručna znanja učenika i njihovih mentorica i mentora koji su na vrijeme znali prepoznati nadarenost i motiviranost svojih učenika te ih pripremati da nauče još bolje i više u područjima svoje struke ili u drugim izvannastavnim aktivnostima.

 

Jako smo ponosni i sretni jer je i ove godine bilo jako puno kategorija u kojima su istaknuti najuspješniji učenici. Čestitke, priznanja i prigodne nagrade – učenicima i njihovim mentorima- uručila je ravnateljica škole profesorica Klarić, ali i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije – gospodin Igor Šoković.

Izdvojit ćemo samo neke:

Najbolja učenica trogodišnjih završnih razreda je Jana Golubić,3.e.

Najboljom učenicom četverogodišnjih razreda proglašena je Ana Pajtak,4.d.

Osim odličnog uspjeha i uzornog vladanja tijekom cjelokupnog školovanja, Ana je osvojila zlatnu medalju na natjecanju WORLDSKILLS CROATIA 2024. u disciplini Prometna tehnologija i logistika. Njezina mentorica bila je profesorica Marijana Balić-Lovrec.

Želimo također napomenuti da smo Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije upravo Anu Pajtak izabrali kao predstavnicu Strojarske i prometne škole u prestižnom izboru za najboljeg učenika završnih razreda ove školske godine.

Sa istog natjecanja WORLDSKILLS CROATIA 2024. u našu su školu stigle još tri zlatne medalje.

Osvojili su ih dvojica učenika koja su sudjelovala u timu, u disciplini Kućne instalacije, a to su:

Fran Golubar i Dino Lukavski iz 3.e razreda.

Njihov mentor bio je gospodin Krunoslav  Puček.

Pokazanim znanjem i izvrsnim vještinama u disciplini Vožnja motornog vozila, najbolji rezultat i zlatnu medalju osvojio je Nikola Mašić iz 3.h,uz stručnu pomoć i suradnju svog instruktora-mentora gospodina Željka Ivanuše.

U ostatku programa nizale su se kategorije i isticali svi oni učenici koji su svojim radom, znanjem, trudom i motivacijom sudjelovali u različitim međužupanijskim natjecanjima ,ali i mnogobrojnim školskim i izvanškolskim aktivnostima te svojim angažmanom doprinosili ugledu i promidžbi naše škole.

Poželimo svim  maturanticama i maturantima Strojarske i prometne škole Varaždin, puno sreće i uspjeha u svemu što žele postići i ostvariti.

 

Danas su  uspješno zatvorili jedan veliki životni krug, ali još puno ... puno novih izazova tek je pred njima. Mladi su, obrazovani, pametni i odvažni.

Mi vjerujemo u njih !

Danas su dobili velika šarena krila.

Poželimo im, od srca, ugodan let !

 

 

Comments are disabled.