Učenici Strojarske i prometne škole Varaždin zanimanja Tehničar cestovnog prometa treći razred već tradicionalno 12-estu godinu zaredom u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske  provodili su akciju „Dan ljubaznosti u prometu“. Akcija se provodila povodom „Nacionalnoga dana sigurnosti cestovnog prometa“ u petak 20. listopada 2023. godine od 10.00-12.00 sati, a njome su obuhvaćeni najfrekventniji pješački prijelazi u blizini centra grada Varaždina. Ove godine učenicima koji su bilježili savjesne i nesavjesne vozače pridružili su se i učenici koji su držali plakate sa znakovitim porukama. Cilj akcije je uspostaviti tolerantniji odnos između vozača i pješaka, odnosno potaknuti vozače da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Slučajnim odabirom, a uz uvjet da posljednjih godinu dana nisu bili kažnjavani tri najsavjesnija vozača biti će nagrađena.

Učenici naše škole Tehničari cestovnog prometa 2.B, Vozači motornog vozila 2.L i 3.H te Tehničari za logistiku i špediciju 4.D  također su se uključili u akciju MUP-a na štandu kod Franjevačkog trga kod zgrade županije, te u županijskoj palači gdje su održana predavanja na temu sigurnosti prometa. Naša nastavnica Andreja Koščak Lacković također je održala predavanje pod nazivom „Više edukacije-veća sigurnost u prometu“, a učenici su se aktivno uključili postavljajući aktualna pitanja vezana uz sigurnost prometa.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/drustvo/foto-ucenici-strojarske-i-prometne-skole-i-ove-godine-u-akciji-dan-ljubaznosti-u-prometu-75253

 

Comments are disabled.